22 december 2014, 15:58 Health views 21394
22 december 2014, 15:58 Health views 21394

Medicamentul care poate inversa îmbătrînirea, descoperit de cercetători


Foto: antena3.ro

Cercetătorii americani au descoperit că un medicament administrat cobailor a dus la întinerirea muşchilor acestora cu 40 de ani - în sistemul de calculare a vîrstei umane. Procesul de inversare a îmbătrînirii, reuşit pe cobai, este considerat "o descoperire extraordinară". Pînă în prezent, acest mecanism era considerat a fi ireversibil. Potrivit BBC News, echipa de cercetători a Şcolii medicale de la Harvard şi-a concentrat eforturile asupra unei substanţe chimice, denumite NAD, prezentă în celulele organismului şi care se distruge odată cu înaintarea în vîrstă. În cadrul experimentului, cercetătorii americani au administrat cobailor o substanţă chimică pe care aceştia o metabolizau în mod natural în NAD. După o săptămînă de administrare pe cobaii de doi ani, muşchii acestora s-au transformat în cei ai unui cobai de şase luni, în termeni de funcţionare a mitocondriilor, de uzare a musculaturii, de inflamare şi rezistenţă la insulină. "Suntem convinşi că este o descoperire extrem de importantă", a declarat Ana Gomes, de la departamentul de genetică al Şcolii medicale de la Harvard. Aceasta a spus că forţa musculară ar putea fi recuperată după un tratament mai îndelungat. Cu toate acestea, tratamentul nu este un panaceu contra îmbătrînirii, dat fiind că scurtarea deteriorarea ADN-ului nu poate fi inversată.

Keywords:

Vîrsta , viata , îmbătrînirea

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
575 locuitori

Crihana este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sirota, Crihana și Cucuruzenii de Sus. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 575 de oameni. Satul Crihana a fost menționat documentar în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.