29 decembrie 2020, 14:30 Sănătate views 27033
29 decembrie 2020, 14:30 Sănătate views 27033

Studiu: Lipsa odihnei afectează mai mult femeile decît bărbații

Foto: informing.ru

Lipsa somnului poate provoca boli cardiovasculare mai mult la femei decat la barbati, se arata intr-un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Duke din Statele Unite, aparut pe site-ul eurekalert.org.

Studiul a aratat ca lipsa odihnei creste riscul bolilor cardiace si a doua tipuri de diabet. Cercetatorii au constatat ca femeile sunt mai predispuse la aceste riscuri decat barbatii.

"Studiul arata ca lipsa somnului, sau cat de des se trezesc din somn in timpul noptii, precum si cat de repede adorm la loc subiectii, toti acesti factori au consecinte mult mai serioase asupra sanatatii femeii decat a barbatului", a declarat Edward Suarez, profesor al Universitatii Duke. Lipsa somnului creste, de asemenea, riscul de boli cardiace, depresie si probleme psihologice, in cazul femeilor.

Persoanele care dorm mai putin de 7 ore pe noapte au un risc mare de a face boli de inima. Mai ales femeile de peste 60 de ani care dorm 5 ore sau mai putin pe noapte au un risc de doua ori mai mare de a se imbolnavi de inima fata de cele care se odihnesc suficient.

Sursa: www.ziare.com

Cuvinte cheie:

somn , femei , barbați , studiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1482 locuitori

Zagarancea este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Elizavetovca, Semeni și Zagarancea. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1482 de oameni. Satul Zagarancea a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.