17 februarie 2014, 14:17 Sănătate views 12075
17 februarie 2014, 14:17 Sănătate views 12075

Rujul conţine plumb periculos

Dacă vă place să vă sărutați, este mai bine să o faceți cînd buzele nu sînt machiate. Un studiu recent a arătat că rujul conţine plumb, relatează reuters.com.

Plumbul în vopsea a fost interzis în 1978, din cauza toxicităţii sale, chiar şi în cantități mici, dar poate fi găsit și pînă acum în unele mărci populare de ruj.

Campania pentru cosmetice inofensive, care a realizat o analiză a conținutului de plumb din ruj, a declarat că cele mai multe din 400 de rujuri testate au dovedit prezența plumbului.

Grupul de experţi a constatat că cinci din cele nouă mărci de rujuri cu cel mai ridicat continut de plumb sînt produse de L'Oreal, unul dintre cei mai mari producători de ruj de buze din lume.

De ce rujul conţine plumb? Cauza este că cei mai mulți dintre coloranți se produc pe baze de minerale și conțin urme de plumb, care poate fi găsit în mod natural în sol, apă şi aer.

Reprezentanții campaniei spun că plumbul tinde să se acumuleze şi aplicînd rujul de mai multe ori pe zi, în fiecare zi, noi mărim influența plumbului asupra corpului. Deosebit de vulnerabili în acest sens sînt copiii mici, căci poate fi afectată dezvoltarea lor fizică şi mentală. Deaceea sarcina principala este de a proteja femeile gravide, ca aceasta să nu ducă la otrăvirea cu plumb a copilului nenăscut.

Cuvinte cheie:

sanatate , frumusete , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
534 locuitori

Carbalia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Carbalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 85 km de municipiul Comrat și la 177 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 534 locuitori. Satul Carbalia a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.