17 february 2014, 14:17 Health views 12078
17 february 2014, 14:17 Health views 12078

Rujul conţine plumb periculos

Dacă vă place să vă sărutați, este mai bine să o faceți cînd buzele nu sînt machiate. Un studiu recent a arătat că rujul conţine plumb, relatează reuters.com.

Plumbul în vopsea a fost interzis în 1978, din cauza toxicităţii sale, chiar şi în cantități mici, dar poate fi găsit și pînă acum în unele mărci populare de ruj.

Campania pentru cosmetice inofensive, care a realizat o analiză a conținutului de plumb din ruj, a declarat că cele mai multe din 400 de rujuri testate au dovedit prezența plumbului.

Grupul de experţi a constatat că cinci din cele nouă mărci de rujuri cu cel mai ridicat continut de plumb sînt produse de L'Oreal, unul dintre cei mai mari producători de ruj de buze din lume.

De ce rujul conţine plumb? Cauza este că cei mai mulți dintre coloranți se produc pe baze de minerale și conțin urme de plumb, care poate fi găsit în mod natural în sol, apă şi aer.

Reprezentanții campaniei spun că plumbul tinde să se acumuleze şi aplicînd rujul de mai multe ori pe zi, în fiecare zi, noi mărim influența plumbului asupra corpului. Deosebit de vulnerabili în acest sens sînt copiii mici, căci poate fi afectată dezvoltarea lor fizică şi mentală. Deaceea sarcina principala este de a proteja femeile gravide, ca aceasta să nu ducă la otrăvirea cu plumb a copilului nenăscut.

Keywords:

sanatate , frumusete , pericol

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
1278 locuitori

Grigoreşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată pe malul stîng al rîului Răut, la 43 km de oraşul Sîngerei şi la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1278 de oameni. Satul Grigorești a fost întemeiat în anul 1902.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.