Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 martie 2024, 12:00 views 438
Flenchea și Curăraru:
20 martie 2024, 12:00 views 438

Flenchea și Curăraru: "Imaginile cu presupusa dronă în regiunea transnistreană sînt trucate"

Expertul WatchDog, Andrei Curăraru, spune că, în urma unor verificări ale imaginilor video cu o presupusă dronă care ar fi lovit un elicopter Mi-8 la o unitate militară din regiunea transnistreană, a fost descoperit faptul că acestea sînt trucate. Și fostul ministru pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, este de această părere.

„Primul lucru pe care l-am făcut noi - am verificat imaginile statice și am văzut acolo alterații, pe care le-am depistat prin două mecanisme diferite, după care timp de 6 ore am văzut reportajele pe twitter în care au fost verificate și imaginile video, se vede cum acești pixeli se mișcă, apar, dispar”, a spus Andreri Curăraru, expert WatchDog.

„Nu a fost ridicat nivelul de alertă, dacă reieșim din ipoteza unui atac terorist, nu au fost niciun fel de reacții sau informații oficiale de la Tiraspol {...}. Nu avem confirmată autenticitatea acestor imagini”, a spus, la rîndul său, Alexandru Flenchea, notează Noi.md cu referire la protv.

Amintim că recent presa din stînga Nistrului a anuntat că o dronă kamikaze ar fi lovit, fără să facă victime, un elicopter Mi-8 ce stationa pe teritoriul unei unități militare. Biroul Politici de Reintegrare nu a confirmat presupusul atac, spunînd că incidentul este o tentativă de a provoca panică în regiune.

În cadrul unei conferințe de presă susținută luni, președinta Maia Sandu, a calificat atacul cu o dronă kamikaze asupra unui elicopter militar la Tiraspol drept o provocare menită să alimenteze frica și să creeze o situație tensionată.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

dronă , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
78 locuitori

Ulmul Mic este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmul Mic alcătuia 78 de oameni în anul 2012. Satul Ulmul Mic a fost înființat la ănceputul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.