Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 aprilie 2014, 12:10 views 4127
Află de ce casa lui Karl Schmidt a devenit CEL MAI SCUMP imobil din Chişinău
Foto: timpul.md
13 aprilie 2014, 12:10 views 4127

Află de ce casa lui Karl Schmidt a devenit CEL MAI SCUMP imobil din Chişinău

Anul viitor, în capitală va fi declarat anul lui Karl Schmidt ‒ cel mai de vază primar din istoria Chișinăului. Un gest demn de a perpetua memoria acestui om legendar ar fi deschiderea unui muzeu, despre care se vorbeşte demult în cadrul Primăriei. Mai ales că imobilul în care locuia familia Schmidt, de la intersecția străzilor Eminescu şi Mitropolitul Varlaam, s-a păstrat pînă în zilele noastre. Doar că e totuşi un obstacol ‒ clădirea istorică în cauză este acum proprietate privată. Judecînd după anunțurile de vînzare postate pe fațada casei, proprietarul ei actual este hotărît să scape de ea.

"Da, spaţiul se dă în chirie: pentru 50 de metri ‒ 500 de euro pe lună sau puteți să-l cumpăraţi în întregime cu 100 000 de euro, i-a răspuns corespondentului NOI.md o voce la telefonul numărul căruia a fost indicat în anunț. ‒ Săptămîna viitoare va veni la fața locului proprietarul, de la el veţi afla totul".

Responsabili de la Primărie spun că știu despre faptul că apartamentul lui Schmidt este scos la vînzare, dar că nu pot interveni în nici un fel.

"Apartamentul cu o cameră, de 50 de metri pătrați, unde a locuit cîndva Karl Schmidt este scos deja demult în vînzare, a spus secretarul de presă al Primăriei, Vadim Brînzaniuc, solicitat de NOI.md să ofere detalii în acest caz. La început preţul acestuia era acceptabil, dar odată ce proprietarul a aflat că această proprietate prezintă o anumită valoare pentru Primărie, a umflat preţul pînă la cifre fantastice. Am negociat cu el pe această temă, dar fără nici un rezultat. Din contul orașului a fost înnoită fațada acestei clădiri, dar nu ne-a reuşit să răscumpărăm pînă acum apartamentul lui Schmidt, iar la prețul care nu reflectă nici pe departe realitatea este imposibil să-l achiziţionăm", a adăugat Brînzaniuc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Arhitectura , preţ , Moldova , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2836 locuitori

Selişte este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Selişte și Păruceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2836 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.