13 april 2014, 12:10 views 4126
Află de ce casa lui Karl Schmidt a devenit CEL MAI SCUMP imobil din Chişinău
Photo: timpul.md
13 april 2014, 12:10 views 4126

Află de ce casa lui Karl Schmidt a devenit CEL MAI SCUMP imobil din Chişinău

Anul viitor, în capitală va fi declarat anul lui Karl Schmidt ‒ cel mai de vază primar din istoria Chișinăului. Un gest demn de a perpetua memoria acestui om legendar ar fi deschiderea unui muzeu, despre care se vorbeşte demult în cadrul Primăriei. Mai ales că imobilul în care locuia familia Schmidt, de la intersecția străzilor Eminescu şi Mitropolitul Varlaam, s-a păstrat pînă în zilele noastre. Doar că e totuşi un obstacol ‒ clădirea istorică în cauză este acum proprietate privată. Judecînd după anunțurile de vînzare postate pe fațada casei, proprietarul ei actual este hotărît să scape de ea.

"Da, spaţiul se dă în chirie: pentru 50 de metri ‒ 500 de euro pe lună sau puteți să-l cumpăraţi în întregime cu 100 000 de euro, i-a răspuns corespondentului NOI.md o voce la telefonul numărul căruia a fost indicat în anunț. ‒ Săptămîna viitoare va veni la fața locului proprietarul, de la el veţi afla totul".

Responsabili de la Primărie spun că știu despre faptul că apartamentul lui Schmidt este scos la vînzare, dar că nu pot interveni în nici un fel.

"Apartamentul cu o cameră, de 50 de metri pătrați, unde a locuit cîndva Karl Schmidt este scos deja demult în vînzare, a spus secretarul de presă al Primăriei, Vadim Brînzaniuc, solicitat de NOI.md să ofere detalii în acest caz. La început preţul acestuia era acceptabil, dar odată ce proprietarul a aflat că această proprietate prezintă o anumită valoare pentru Primărie, a umflat preţul pînă la cifre fantastice. Am negociat cu el pe această temă, dar fără nici un rezultat. Din contul orașului a fost înnoită fațada acestei clădiri, dar nu ne-a reuşit să răscumpărăm pînă acum apartamentul lui Schmidt, iar la prețul care nu reflectă nici pe departe realitatea este imposibil să-l achiziţionăm", a adăugat Brînzaniuc.

Source: noi.md

Keywords:

Arhitectura , preţ , Moldova , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1654
Populația:
1021 locuitori

Năpădeni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Năpădeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 51 km de orașul Ungheni şi la 87 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1021 de oameni. Satul Năpădeni a fost menționat documentar în anul 1654.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.