Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 aprilie 2016, 15:15 views 6833
Tîrg de caritate la Chişinău pentru a ajuta copii grav bolnavi
11 aprilie 2016, 15:15 views 6833

Tîrg de caritate la Chişinău pentru a ajuta copii grav bolnavi

Beatrice, Valentin şi Robert sunt trei copii care suferă de boli cumplite şi au mare nevoie de ajutor. În "Ziua Faptelor Bune", mai multe mame au organizat un târg de caritate, în cadrul căruia au scos la vânzare îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării şi bucate. Banii colectaţi vor fi donaţi pentru tratamentul de urgenţă de care au nevoie aceşti copii.

Beatrice se numără printre cei trei copii, care au nevoie de ajutor în lupta pentru viaţă. Fetiţa are un an şi şapte luni. În 2015, micuţa a fost diagnosticată cu tumoră renală Wilms. La sfârşitul anului trecut, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Milano, Italia şi va rămâne internată acolo până în iunie. Operaţia a costat 80 de mii de euro.

Preţul unei zile de spitalizare este de cel puţin 200 de euro. Familia Beatriciei a obţinut toţi banii din donaţii, întrucât singura sursă de venit este salariul de profesor al tatălui său.

"Tratamentul este foarte costisitor, este în euro. Părinţii nu-şi permit, sunt în datorii. Nu este o sumă fixă care trebuie plătită la sfârşit. Costul tratamentului variază de la perioadă la perioadă şi depinde de analize", a spus Dian Covalenco Noroşian, o prietenă de familie.

"Al doilea caz este Valentin, un băieţel care are distrofie musculară. De şase ani este prin tratamente, prin spitale. Acum sunt aşteptaţi de o clinică din Estonia pentru a face un tratament. Şi Robert, este un caz recent, este unul din doi gemeni, au şase ani. Suferă de paralizie cerebrală", a spus organizatoarea târgului de caritate Cristina Mastac.

Emoţionate până la lacrimi de suferinţa acestor copii, mai multe mame au decis să scoată mai multe lucruri la vânzare, pentru a-i ajuta:

"Un pic de bunătate, un pic de mobilizare ca să ajuţi pe cineva care este într-o situaţie mai dificilă, nopţi nedormite, lacrimi şi dacă tu poţi să ajuţi cu ceva trebuie să o faci."

"Am venit aici cu dorinţa de a ajuta şi noi pe cei care sunt mai nefericiţi ca noi."

Participanţii la târgul de caritate s-au mobilizat pe o reţea de socializare.

Ca să se facă bine, cei trei copii au nevoie, în total, de peste 300.000 de euro.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

boala , copii , caritate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1196 locuitori

Oneşti este un sat din cadrul comunei Zăbriceni, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț și la 9 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1196 de oameni. Prima atestare documentară a satului Onești din ținutul Hotin datează din 7 martie 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.