Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 august 2022, 14:30 views 1859
Dodon s-a prezentat la Procuratura Generală
Foto: Profimedia Images
19 august 2022, 14:30 views 1859

Dodon s-a prezentat la Procuratura Generală

Fostul președinte de stat Igor Dodon s-a prezentat în ziua de vineri, 19 august, la Procuratura Generală. Conform informațiilor oferite de procurora Mariana Cherpec, acesta ar fi venit pentru a lua cunoștință cu materialele cauzei penale „Energocom”.

Fostul președinte de stat a fost salutat cu aplauze în momentul în care a ieșit din sediul instituției, de către oamenii ce fusese adunați la un protest, organizat de Partidul „Șor”. Simpatizanții fracțiunii s-au adunat pentru a cere eliberarea deputatei Marina Tauber, pentru a-și arăta nemulțumirea și a cere demisia actualei guvernări.

Anterior, Dodon venise cu o reacție în ceea ce privește episodul în care este vizat în dosarul generic „Energocom”. Dodon susține că dosarul în care i se incriminează săvîrșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în interesul unui grup criminal organizat „este trucat”.

Igor Dodon este învinuit că din poziția pe care o avea la acel moment, a semnat avizul în baza căruia, în mai 2008 de către directorul general al SA „Energocom” a fost încheiat contractul privind procurarea energiei electrice pentru Republica Moldova, cu o compania străină, din Ungaria, în volum de 2 320 000 000 kw/h, pentru perioada lunilor mai 2008 - iunie 2009, contrar prevederilor art. 82 al Legii nr. 1134 din 02.04.1997 cu privire la societățile pe acțiuni.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Suhaia Rîbnița este un sat din cadrul comunei Cobasna din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Rîbnița și la 126 km de Chișinău. În prezent este o localitate depopulată. Satul Suhaia Rîbnița a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.