21 martie 2011, 14:52 views 17965

Tocătură de vinete și ardei grași copți

Ingrediente:

•    2 vinete,
•    3 roşii,
•    1 ceapă,
•    2 ardei graşi sau gogoşari,
•    3 linguri ulei,
•    2 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel).

Mod de preparare:

Vinetele se coc în cuptor, se curăţă de coajă şi codiţă, sucul se scurge. Miezul se mărunţeşte cu un cuţit de lemn, roşiile se opăresc, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe. Ardeii se curăţă de cotor şi seminţe, se coc, se curăţă de coajă, se taie mărunt. Legumele se amestecă, se adaugă sare, ceapă mărunţită, usturoi pisat, ulei, verdeaţă, toate se amestecă şi se bat bine. După dorinţă se pot aranja în coşuleţe din roşii.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucatar-sef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1917
Populația:
216 locuitori

Chirileni este un sat din cadrul comunei Drăgăneşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află într-o regiune de şes şi mici coline între rîurile Soloneţ şi Ciulucul Mare, la o distanță de 17 km de oraşul Sîngerei și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 216 oameni. Satul Chirileni a fost menționat documentar în anul 1917.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.