07 octombrie 2010, 13:27 views 23197

Roşii umplute cu ciuperci

Ingrediente:

•    8 roşii tari,
•    sare.

Pentru umplutură:
•    6 ciuperci,
•    2 cepe,
•    2 ouă,
•    1 lingură de brânză de oi nesărată sau de brînză cu cheag tare (la dorinţă),
•    2 linguri de unt,
•    sare,
•    piper măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tocată mărunt,
•    1 lingură de ceapă tocată mărunt.  

Mod de preparare:

Tăiaţi „capacul” roșiilor, înlăturaţi pulpa şi seminţele cu linguriţa, umpleţi-o cu umplutură.

Prepararea umpluturii: Fierbeţi ciupercile, tăiaţi-le pai, prăjiţi-le cu ceapă, adăugaţi ouăle fierte, sarea, piperul măcinat, verdeaţa, brînza de oi, amestecaţi totul. Înainte de a servi presăraţi cu ceapă verde.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1614
Populația:
656 locuitori

Roşietici este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Roşieticii Vechi, Roşietici și Cenuşa. Satul Roșietici este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 656 de oameni. Satul Roșietici a fost atestat documentar în anul 1614.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.