08 octombrie 2010, 12:11 views 36313

Gustare moldovenească

Ingrediente:

  • 4 castraveţi,
  • 4 roşii,
  • 3 ardei graşi,
  • 100 g ceapă verde,
  • 200 g brînză,
  • 40 g unt,
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Ardeii se curăţă de peduncul şi seminţe. Le­gumele se pun în farfurie, lîngă ele - brîn­za şi untul, tăiate feliuţe. Se garniseşte cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1724 locuitori

Ţiganca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţiganca Nouă, Ghioltosu și Ţiganca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Ţiganca a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.