11 octombrie 2010, 13:50 views 71279

Borş scăzut

Ingrediente:

  • 800 gr carne de piept de porc,
  • 1 căpăţână de varză murată (1 kg),
  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Căpăţână de varză se taie în 4. Carnea se taie de-a lungul oaselor, câte 2-3 coaste la o bucată. Legumele se taie felii măşcate. Toa­te ingredientele se pun în oală, se acoperă cu apă şi se fierb la foc puternic, îndepărtând spuma, apoi se face focul mai slab şi se mai fierbe fără capac timp de 1,5-2 ore. Cantitatea lichidului trebuie să scadă cu 50-60%. Borşul se sărează la dorinţă la urmă.

Borşul gata are un gust iute-acru, gras şi concentrat. Este un remediu popular tradiţional după o petrecere veselă. 

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1190 locuitori

Cepeleuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Rîngaci, Cepeleuţi şi Vancicăuţi. Satul Cepeleuţi se află la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 202 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1190 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cepeleuți datează din 15 iunie 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.