Ciorbă cu carne de oi
Ingrediente:
- 8 pahare apă,
- 500 g carne grasă de oi,
- 4 cartofi,
- 4 cepe,
- 2 rădăcini de pătrunjel,
- ½ rădăcină ţelină,
- ¼ căpăţână varză,
- 1 castravete murat,
- 1 ardei gras,
- 2 roşii,
- 1 ou,
- 3 linguri smântână,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru boabe,
- ½ ardei iute,
- 1 lingură leuştean verde tăiat,
- 2 linguri verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata, având grijă să nu clocotească. Se adaugă sarea, feliile de cartofi. Când se înmoaie cartofii, se adaugă ceapa, rădăcinile de pătrunjel şi ţelina tăiate mășcat, varza, castravetele murat, curăţat de coajă şi seminţe şi prăjit uşor. Peste 15-20 minute se pune ardeiul gras, tăiat fidea, roşiile mărunţite, piperul, foile de dafin, ardeiul iute, leuşteanul verde. Se ia de pe foc, se adaugă ou bătut cu smântână.
Ciorba se serveşte în castroane de ceramică, presărată cu verdeaţă.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1437
- Populația:
- 1758 locuitori
Săseni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bahu și Săseni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Călărași și la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1758 de oameni. Satul Săseni a fost menționat documentar în anul 1437.