11 octombrie 2010, 16:21 views 21320

Bulion cu porumb şi omletă

Ingrediente:

•    8 pahare apă,
•    1-2 știulete de porumb sau 1-2 pahare de porumb fiert sau conservat,
•    2 ouă,
•    2-3 linguri de  unt,
•    ½ pui,
•    1 morcov,
•    ½ rădăcină pătrunjel,
•    1 lingură de verdeaţă tăiată.
•    1 ceapă,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
 
Mod de preparare:

Se prepară bulionul de pui (puiul se pune în apă rece şi se fierbe pînă este gata, luîndu-se spuma şi grăsimea. Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, bulionul se sărează şi se adaugă legumele (tăiate de-a lungul şi puţin rumenite în tigaie fără ulei). Puiul fiert se scoate şi se taie bucăţi, bulionul se strecoară. Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe cu capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se dezghioacă grăunţele, se sărează. Oul se bate cu smîntînă, se adaugă sare, piper negru măcinat, se amestecă cu porumbul, se toarnă într-o tigaie, unsă cu unt. Se dă la cuptor. Se răceşte, se taie bucăţi.
La servire omleta se pune în farfurii, deasupra se toarnă bulionul, se presară cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1783 locuitori

Maximovca este un sat și comună din raionul Anenii Noi. Maximovca este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1783 de oameni. Satul Maximovca a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.