21 ianuarie 2011, 14:49 views 26434

Carne de oaie ca la Comrat

Ingrediente:

•    1-1,2 kg de carne de oaie pe os,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    coriandru,
•    0,5 pahar de maioneză,
•    4 căţei de usturoi,
•    1 lingură de pătrunjel tocat.

Mod de preparare:

Se amestecă maioneza, condimentele, usturoiul mărunţit. Tăiem carnea de oaie bucăţi nu prea mari, ungem carnea cu amestecul respectiv, lăsăm să se marineze 4-6 ore în dependenţă de cît de tînără e carnea. Carnea marinată o fierbem înăbușit la foc domol timp de 1,5-2 ore în apă sărată (1,5-2 pahare), dacă e necesar mai adăugăm apă pe parcursul fierberii. Cu 10 minute înainte de a fi gata adăugăm usturoiul tocat mărunt, presărăm cu verdeaţa tocată mărunt.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1963
Populația:
350 locuitori

Dubovca este un sat din cadrul comunei Bozieni, raionul Hînceşti care se află la distanța de 13 km de orașul Hîncești și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Dubovca a fost întemeiat în anul 1963.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.