19 octombrie 2010, 17:54 views 63084

Saralie cu brînză (varianta 2)

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”.

Pentru umplutură:

  • 250 g brînză de vaci (uscată),
  • 2 linguri unt,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri fructe glasate tăiate mărunt,
  • 1 linguriţă sare,
  • 5 linguri ulei.

Mod de preparare:

Se prepară foi de aluat după receta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”, foile se usucă puţin, se stropesc cu unt topit, se pun cîteva una peste alta. Pe toată suprafaţa foii se împrăştie umplutură. Ridicînd marginea şerveţelului se răsuceşte rulada, se taie bucăţi cu lungimea de 15-17 cm, se pune într-o tavă unsă cu ulei cu cusătura în jos şi se răsuceşte în formă de litera S. Saraliile se dau la cuptor, cînd sunt gata se ung cu unt.

Prepararea umpluturii: Brînza se dă prin sită, se adaugă celelalte ingrediente si se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
1476 locuitori

Unguri este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Unguri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Unguri este menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.