28 november 2023, 12:42 views 12591

Fedoseevca, UTA din stinga Nistrului

Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
38 locuitori

Fedoseevca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Satul Fedoseevca a fost înființat în anul 1921.

[top]Populația

Populaţia satului Fedoseevca alcătuia 38 de oameni în anul 2006.

[top]Istoria localitații

Satul Fedoseevca a fost înființat în anul 1921. În perioada sovietică aici s-a aflat o brigadă a gospodăriei colective „Carmanova” cu sediul în s. Carmanova. Toate obiectivele de menire socială se află în localitățile vecine. În prezent satul se află pe cale de dispariție.

Comments

 (0)
Aici puteţi lăsa comentariul/opinia proprie cu privire la noutate prezentată pe pagina.
Atenţie! Doar utilizatorii înregistraţi pot comenta, autentificaţi-vă, vă rugăm.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
948 locuitori

Voloave este un sat din cadrul comunei Parcani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 154 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 948 de oameni. Satul Voloave a fost menționat documentar în anul 1629.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.