Materiale din compartiment: Photo gallery | Audio gallery | Video gallery |

Solomonov Alexandr

S-a născut la 16 noiembrie în anul 1950 în oraşul Sarapul din Republica Autonomă Udmurtia. A absolvit şcoala muzicală, clasa pian. În anul 1973 absolveşte Institutul Politehnic din Chișinău. Este candidat în ştiinţe fizico-matematice. Din anul 1965 este pasionat de cîntecul de autor. Este membru al teatrului studenţesc de estradă şi miniaturi, participă la numeroase festivaluri ale cîntecului de autor, mai tîrziu devine membru al juriului la cele mai de prestigiu festivaluri.

Din anul 1997 activează la Moscova. În prezent locuieşte în Germania la Hamburg.

A participat la festivalurile de la Kazani, Kiev, în afară de aceasta, în calitate de membru al juriului la festivalurile de la Chișinău şi Odessa. Este laureat al concursului „Аh, Arbat, moi Arbat” organizat către jubileul de 850 de ani al oraşului Moscova.

Deschiderea Clubului Cîntecului de Autor „Tovarişci ghitara” la Chișinău a început cu concertul solo al lui Alexandr Solomonov.

Este maestru în sport la alpinism, deţine titlul „Snejnîi Bars”.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1813
Populația:
13756 locuitori

Taraclia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Taraclia. Amplasat în sudul stepei Bugeacului, pe partea stîngă a rîului Lunguţa, oraşul Taraclia este situat la o distanţă de 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului Taraclia constituie 13756 locuitori. Localitatea Taraclia a fost înfiinţată în anul 1813 de colonişti moldoveni, bulgari şi găgăuzi care s-au strămutat din teritoriile de dincolo de Prut şi Dunăre.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.