Materiale din compartiment: Photo gallery | Audio gallery | Video gallery |

Mihăilă Mariana

S-a născut la 25 august 1986 în satul Dănceni, raionul Ialoveni, Republica Moldova.

Pe parcursul anilor 2001-2004 a studiat la liceului teoretic „Petru Zadnipru”, unde a activat în cadrul Ansamblului vocal-instrumental. Paralel a frecventat Centrul de Creaţie „Ghiocel”, unde a urmat ore de canto, dans şi dicţie.

În anul 2003 a participat la concursul „Ploaia de stele”, obţinînd locul 1, apoi în 2004 a participat la concursul „Victoria-58”. Laureată a festivalului internaţional „Două inimi gemene” devine în anul 2005, obţinînd premiul special „Simpatia publicului”.  

În anul 2009 lansează primul său album solo „Dulce mamă”. Scrie versuri şi muzică, colaborînd totodată cu Ian Raiburg, Anatol Dumitraş, Gheorghe Urschi şi Ion Lincovschi. În anul 2010 a lansat video clipul „Say i`m sorry”.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
2848 locuitori

Cruglic este un sat şi comună din raionul Criuleni. Cruglic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2848 de oameni. Satul Cruglic a fost menționat documentar în anul 1594.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.