Zavalistîi Alexandru

Zavalisttîi Alexandru - scenarist, redactor.

S-a născut la 10 septembrie 1945 la Chișinău, Republica Moldova. A absolvit Universitatea de Stat de la Chișinău în anul 1971. A activat în calitate de redactor la revista cinematografico-satirică „Usturici” de pe lîngă studioul „Moldova-film”. A realizat mai multe scenarii pentru subiectele acestei reviste. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia „Usturici”:
„Salut fierbinte”, № 1927,
„Preţul neglijării”, №4, 1978,
„În anii noştri”, № 5, l979,
„Ca pentru sine”, № 2,1980,
„In corpore”, № 41, 1983,
„Puterea obiceiurilor” №,26 ,1981 şi № 66-67, 1986.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
261 locuitori

Bodeni este un sat din cadrul comunei Rotari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Camenca și la 152 km de Chișinău. Populaţia satului Bodeni alcătuia 261 de oameni în anul 2004. Satul Bodeni a fost întemeiat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.