Materiale din compartiment: Photo gallery | Audio gallery | Video gallery |

Rusu Kătălina

S-a născut la 22 februarie 1989 la Chișinău, Republica Moldova. Muzica, cîntecul au pasionat-o de mică, astfel participă la toate serbările de la grădiniţă, apoi de la şcoală şi deşi se mai ocupa şi cu gimnastica artistică, reuşeşte să îmbine armonios toate pasiunile şi să înveţe bine. A absolvit Liceul de Limbi Moderne şi Tehnologii Informaţionale „Socrate". A mai avut o pasiune, pe care a transformat-o în profesie ‒ cea de a fi model, Kătălina a absolvit Școala de Fotomodele și Actori pentru Publicitate.

Primul său clip la piesa „Sparky Lady" a fost lansat în anul 2009, tot cu această piesă participă la preselecția națională a concursului „Eurovizion-2009". La fel în anul 2009 se învredniceşte de premiul naţional „Şlagărul Anului"

În anul 2010 Kătălina Rusu absolveşte Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea Relaţii Internaţionale, iar în 2011 ‒ și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, facultatea ‒ Management Artistic și Culturologie.

Kătălina Rusu se numără printre finaliştii Festivalului Internațional „Hello Jurmala" (Letonia). A participat la numeroase concursuri și festivaluri naționale și internaționale.

În prezent lucrează la Palatul Național în calitate de asistent de regizor.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1777
Populația:
2843 locuitori

Drochia este un sat şi comună din raionul Drochia. Drochia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2843 de oameni. Satul Drochia a fost menționat documentar în anul 1777.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.