Materiale din compartiment: Photo gallery | Video gallery |

Bucico Angela

Născută în anul 1968 în Republica Moldova. Una dintre pasiunile sale ‒ muzica, a adus-o în scenă, astfel ea a reprezentat Moldova la mai multe concursuri muzicale de peste hotare: „Jurmala" (1987) și „Lira Bratislavei" (1989).

A fost solista formației „Olimp". În primii ani ai activităţii sale artistice pe scena muzicii uşoare moldoveneşti a înregistrat circa 20 de melodii. A colaborat cu mai mulți muzicieni și compozitori: Valentin Dînga, Anatol Dumitraș, Ion Aldea-Teodorovici, Gheorghe Mustea.

În anul 1992 se stabileşte cu traiul împreună cu familia în Canada, la Toronto. Peste hotare continuă să cînte muzică ușoară.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
482 locuitori

Novocotovsc este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Sloibozia și la 106 km de Chișinău. Populaţia satului Novocotovsc alcătuia 482 de oameni în anul 2004. Satul Novocotovsc a fost înființat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.