Mergi spre compartimentul: Bucătăria
14 noiembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2744
REŢETA ZILEI: Borş de tărîţe
14 noiembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2744

REŢETA ZILEI: Borş de tărîţe

Mod de preparare:

Tărîțele se înmoaie mai întîi în apă rece, apoi în uncrop, se adaugă frunzele de vişin şi apoi huştele, în cazul în care nu dispuneţi de huşte puteţi înlocui cu 2 felii de pîine acră de secară şi 1 lingură de zahăr. Se acoperă cu un capac sau cu un şerveţel de pînză şi se pun la cald pentru 24 ore. După aceasta borşul acru se strecoară şi se pune la rece, iar în masa rămasă se mai toarnă apă fiartă şi se pune iar la cald. Borşul acru se prepară în vase de stejar sau lut.

Ingrediente:

•    2 kg tărîţe de grîu,
•    cîteva frunze sau crenguţe de vişin,
•    12 l apă.
 

Cuvinte cheie:

reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1848
Populația:
1335 locuitori

Gaşpar este un sat şi comună din raionul Edineţ. Gaşpar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ şi la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1335 de oameni. Satul Gaşpar este menţionat documentar în anul 1848 cu numele de Fîntîna Nouă, iar din 1930 apare sub numele de Gaşpar.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.