Mergi spre compartimentul: Cinematografia
09 octombrie 2012, 09:56 Cinematografia views 6692
09 octombrie 2012, 09:56 Cinematografia views 6692

Festivalul „Anim'est” revine la Chişinău

Cel mai important festival de film de animaţie - „Anim'est”- revine la Chișinău. Potrivit organizatorilor, programul evenimentului va include o mare diversitate de filme: de la cele mai noi producţii internaţionale, premiate la festivaluri importante din întreaga lume, pînă la filme de arhivă din România şi Republica Moldova.

Potrivit informaţiei de pe site-ul oficial al evenimentului, anul acesta evenimentul va include o retrospectivă specială, dedicată unuia dintre marii maeștri ai animației japoneze și mondiale, Hayao Miyazaki. Cinefilii din Chișinău se vor mai putea bucura și de animaţia anului - „Ponyo” de Porco Rosso.

Festivalul Internațional va avea loc în perioada 1-4 noiembrie la cinematograful Odeon.

Prima ediție „Anim’est Chișinău” din 2011 a adunat în cele patru zile de proiecții și evenimente peste 3.500 de oameni. 135 de filme din 28 de țări au fost proiectate în cadrul ediției speciale organizate de cel mai important festival de film din Bucureşti, iar spectatorii din Moldova au avut parte și de experiența Creepy Animation Night.


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cinematograf , cultura , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
3693 locuitori

Mileştii Mici este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mileştii Mici și Piatra Albă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ialoveni și la 19 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3693 de oameni. Satul Mileştii Mici a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.