Go to section: Cinema
10 september 2012, 09:56 Cinema views 6695
10 september 2012, 09:56 Cinema views 6695

Festivalul „Anim'est” revine la Chişinău

Cel mai important festival de film de animaţie - „Anim'est”- revine la Chișinău. Potrivit organizatorilor, programul evenimentului va include o mare diversitate de filme: de la cele mai noi producţii internaţionale, premiate la festivaluri importante din întreaga lume, pînă la filme de arhivă din România şi Republica Moldova.

Potrivit informaţiei de pe site-ul oficial al evenimentului, anul acesta evenimentul va include o retrospectivă specială, dedicată unuia dintre marii maeștri ai animației japoneze și mondiale, Hayao Miyazaki. Cinefilii din Chișinău se vor mai putea bucura și de animaţia anului - „Ponyo” de Porco Rosso.

Festivalul Internațional va avea loc în perioada 1-4 noiembrie la cinematograful Odeon.

Prima ediție „Anim’est Chișinău” din 2011 a adunat în cele patru zile de proiecții și evenimente peste 3.500 de oameni. 135 de filme din 28 de țări au fost proiectate în cadrul ediției speciale organizate de cel mai important festival de film din Bucureşti, iar spectatorii din Moldova au avut parte și de experiența Creepy Animation Night.


Sursa: noi.md

Keywords:

cinematograf , cultura , Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1984
Populația:
1441 locuitori

Porumbeni este un sat din cadrul comunei Pașcani, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 32 km de oraşul Criuleni şi la 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1441 de oameni. Satul Porumbeni a fost întemeiat în 1984.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.