Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 noiembrie 2013, 15:15 Diaspora moldovenească views 12580
29 noiembrie 2013, 15:15 Diaspora moldovenească views 12580

Ambasadorul Stela Stîngaci, în haine tradiționale la ceremonia de acreditare în Italia

Foto: moldova.org

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Italiană, Stela Stîngaci, a prezentat scrisorile de acreditare Preşedintelui Republicii Italiene, Giorgio Napolitano. La eveniment, diplomatul s-a prezentat într-un deosebit port popular.

După ceremonia oficială, care a avut loc la Palatul prezidenţial Quirinale ieri, 27 noiembrie, Ambasadorul Stela Stîngaci şi Preşedintele Giorgio Napolitano au purtat discuţii bilaterale într-o atmosferă prietenoasă, la care au participat mai mulţi oficiali. 

În cadrul discuţiei, Ambasadorul a menţionat că este onorată să-şi prezinte scrisorile de acreditare într-o zi semnificativă pentru destinul european al ţării sale, şi anume în ajunul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, unde va fi parafat acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, şi în ziua în care Comisia Europeană a înaintat propunerea de a liberaliza regimul de vize pentru cetăţenii moldoveni.

Dînsa a prezentat priorităţile sale de activitate întru asigurarea unei bune dezvoltări a relaţiilor moldo-italiene şi şi-a exprimat speranţa că Italia va rămîne şi în continuare un susţinător activ al Republicii Moldova. Stela Stîngaci este cel de-al 5-lea ambasador al Republicii Moldova la Roma.

Sursa: moldova.org

Cuvinte cheie:

ambasador , Italia , costum popular

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1498 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Satul este situat la o distanță de 12 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1498 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tătărești datează din anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.