29 november 2013, 15:15 Moldovan Diaspora views 12619
29 november 2013, 15:15 Moldovan Diaspora views 12619

Ambasadorul Stela Stîngaci, în haine tradiționale la ceremonia de acreditare în Italia

Foto: moldova.org

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Italiană, Stela Stîngaci, a prezentat scrisorile de acreditare Preşedintelui Republicii Italiene, Giorgio Napolitano. La eveniment, diplomatul s-a prezentat într-un deosebit port popular.

După ceremonia oficială, care a avut loc la Palatul prezidenţial Quirinale ieri, 27 noiembrie, Ambasadorul Stela Stîngaci şi Preşedintele Giorgio Napolitano au purtat discuţii bilaterale într-o atmosferă prietenoasă, la care au participat mai mulţi oficiali. 

În cadrul discuţiei, Ambasadorul a menţionat că este onorată să-şi prezinte scrisorile de acreditare într-o zi semnificativă pentru destinul european al ţării sale, şi anume în ajunul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, unde va fi parafat acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, şi în ziua în care Comisia Europeană a înaintat propunerea de a liberaliza regimul de vize pentru cetăţenii moldoveni.

Dînsa a prezentat priorităţile sale de activitate întru asigurarea unei bune dezvoltări a relaţiilor moldo-italiene şi şi-a exprimat speranţa că Italia va rămîne şi în continuare un susţinător activ al Republicii Moldova. Stela Stîngaci este cel de-al 5-lea ambasador al Republicii Moldova la Roma.

Source: moldova.org

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
871 locuitori

Suric este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Suric este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 871 de oameni. Satul Suric a fost menționat documentar în anul 1854.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.