21 iunie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 3644
Dodon: De data aceasta, Washingtonul nu l-a crezut pe Plahotniuc
21 iunie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 3644

Dodon: De data aceasta, Washingtonul nu l-a crezut pe Plahotniuc

Vladimir Plahotniuc a sperat pînă în ultima clipă că America îl va susține, dar de data aceasta Washington-ul nu l-a crezut.

Despre acest lucru a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu pentru Rossiyskaya Gazeta, transmite Noi.md.
Șeful statului moldovean a fost întrebat dacă știa ce i-a spus ambasadorul SUA liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, pentru că imediat după întîlnirea lor, acesta a părăsit țara, iar Partidul Democrat a cedat de bună voie puterea.

"Eu cred că Plahotniuc a sperat pînă în ultimul moment că America îl va sprijini. Dar de data aceasta Washington-ul nu l-a crezut și și-a dat seama că noi, noua coaliție, sîntem gata să promovăm sincer și deschis o politică externă echilibrată, că nimeni nu încearcă aici să devină parte a Rusiei sau a oricărui alt stat", a spus Igor Dodon.

"Și acest compromis intern este cheia dezvoltării Moldovei. Pentru că atunci cînd societatea este divizată, ea explodează. Nu trebie să punem în fața unor țări precum Moldova, alegerea "sau-sau". Doar o politică externă echilibrată", a subliniat Președintele Republicii Moldova.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
128 locuitori

Mărtineşti este un sat din cadrul comunei Grebleşti, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 128 de oameni. Satul Mărtinești a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.