15 iulie 2013, 10:44 Caleidoscop views 6837
15 iulie 2013, 10:44 Caleidoscop views 6837

Acesta este cel mai valoros animal din lume!


Foto: libertatea.ro

Superba cabalină, botezată Frankel, este proprietatea unui miliardar, prințul saudit Khalid Abdullah.

Animalul provine din doi părinți campioni, este un megastar în lumea acestui sport și este infailibil atunci cînd aleargă. A cîștigat toate cele 14 curse la care a participat, iar valoarea sa de piață a explodat, fiind situată la peste 160 de milioane de dolari.

De asemenea, Frankel este foarte bine evaluat şi ca armăsar de prăsilă, taxa pentru o împerechere fiind de 125.000 de lire, de asemenea un record în materie.

Frankel poate atinge o viteză de 65 km/h, performanţă care i-a adus supranumele de „Usain Bolt al cailor", fiind comparat cu jamaicanul care deţine recordul mondial la suta de metri. Frankel beneficiază de o pază pe măsura valorii sale. Astfel, în grajd are o cameră video care funcţionează 24 de ore din 24, iar monitoarele se află în dormitorul antrenorului său, Sir Henri Cecil.

"Frankel este calul de curse perfect, foarte masiv şi puternic. Cînd porneşte în galop, puţini cai pot ţine pasul cu el", a spus unul dintre experții curselor de cai din Anglia.

Sursa: libertatea.ro

Cuvinte cheie:

animale , lume , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1224 locuitori

Vulcăneşti este un sat din cadrul comunei Cioreşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1224 de locuitori. Satul Vulcănești a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.