15 july 2013, 10:44 Kaleidoscope views 6847
15 july 2013, 10:44 Kaleidoscope views 6847

Acesta este cel mai valoros animal din lume!


Foto: libertatea.ro

Superba cabalină, botezată Frankel, este proprietatea unui miliardar, prințul saudit Khalid Abdullah.

Animalul provine din doi părinți campioni, este un megastar în lumea acestui sport și este infailibil atunci cînd aleargă. A cîștigat toate cele 14 curse la care a participat, iar valoarea sa de piață a explodat, fiind situată la peste 160 de milioane de dolari.

De asemenea, Frankel este foarte bine evaluat şi ca armăsar de prăsilă, taxa pentru o împerechere fiind de 125.000 de lire, de asemenea un record în materie.

Frankel poate atinge o viteză de 65 km/h, performanţă care i-a adus supranumele de „Usain Bolt al cailor", fiind comparat cu jamaicanul care deţine recordul mondial la suta de metri. Frankel beneficiază de o pază pe măsura valorii sale. Astfel, în grajd are o cameră video care funcţionează 24 de ore din 24, iar monitoarele se află în dormitorul antrenorului său, Sir Henri Cecil.

"Frankel este calul de curse perfect, foarte masiv şi puternic. Cînd porneşte în galop, puţini cai pot ţine pasul cu el", a spus unul dintre experții curselor de cai din Anglia.

Sursa: libertatea.ro

Keywords:

animale , lume , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
575 locuitori

Crihana este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sirota, Crihana și Cucuruzenii de Sus. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 575 de oameni. Satul Crihana a fost menționat documentar în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.