16 july 2024, 03:08 views 17928

Nistreni, district Rezina

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populaţia:
8 locuitori

Nistreni este un sat din cadrul comunei Lalova, raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 0.13 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 1.47 km. Satul Nistreni este situat la o distanţă de 45 km de oraşul Rezina şi la 101 km de Chișinău.

[top]Istoria localitații

Satul Nistreni a fost întemeiat în anii 60 ai secolului XX odată cu construirea lacului de acumulare de la Dubăsari. O parte a gospodăriilor locuitorilor satului Lalova au fost acoperite de ape, iar acestora li s-a repartizat pămînt între satele Lalova și Lopatna. Noua localitate nu s-a dezvoltat însă, sătenii părăsind-o treptat. Recensămîntul din anul 2004 a fixat aici doar 8 locuitori, satul fiind pe cale de dispariție.

[top]Populația

Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni, dintre care 50.00% - bărbaţi și 50.00% - femei. Structura etnică a populaţiei arată astfel: 100.00% - moldoveni.

Comments

 (0)
Aici puteţi lăsa comentariul/opinia proprie cu privire la noutate prezentată pe pagina.
Atenţie! Doar utilizatorii înregistraţi pot comenta, autentificaţi-vă, vă rugăm.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
6050 locuitori

Dubăsarii Vechi este un sat şi comună din raionul Criuleni. Dubăsarii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6050 de oameni. Satul Dubăsarii Vechi a fost menționat documentar în anul 1704.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.