26 april 2024, 13:05 Cuisine views 16216
REŢETA ZILEI: Gogoşi picante din brînză de vaci şi de oi
26 april 2024, 13:05 Cuisine views 16216

REŢETA ZILEI: Gogoşi picante din brînză de vaci şi de oi

Mod de preparare:

Mărunţiţi usturoiul, pisaţi brînza, amestecaţi-o cu cea de oi, adăugaţi untul înmuiat, amestecaţi bine. Dacă masa e fărîmicioasă, adăugaţi 1-2 linguri de smîntînă sau maioneză, amestecaţi bine. Împărţiţi pe porţii, în mijlocul fiecăreia puneţi cîte o măslină sau ardeiul dulce tăiat cubuleţe mărunte. Marginile se unesc şi se lipesc. Formaţi gogoşi nu prea mari. Jumătate dintre ele treceţi-le prin verdeaţa tocată (cu măsline), cea de-a doua în praf de paprica (cu ardei dulce). Înainte de a fi servite se ornează cu legume şi verdeaţă.

Ingrediente:

•    1 pahar de brînză de oi dată prin răzătoare,
•    1 pahar de brînză de vaci,
•    70 g de unt,
•    10 măsline fără sîmburi,
•    0,5 de ardei dulce,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    3 linguri de verdeaţă tocată,
•    1-2 linguri de paprica măcinată.

Keywords:

alimentatie , reteta , bucataria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1429
Populația:
14931 locuitori

Făleşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Făleşti. Amplasat în partea de nord-vest a Republicii Moldova, oraşul Făleşti este situat la o distanţă de 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14 931 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii o găsim într-un document din anul 1429, prin care domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun întăreşte dreptul de stăpînire asupra unor sate, printre care şi cel unde trăia Ion Falevici.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.