05 august 2024, 13:05 Cuisine views 76871
REŢETA ZILEI:
05 august 2024, 13:05 Cuisine views 76871

REŢETA ZILEI: "Bureachiţă" - supă de roşii cu pelmeni

Mod de preparare:

Sucul de roşii se amestecă cu apă, ceapa şi pătrunjelul se adaugă întregi, morcovul tăiat fidea. Se fierbe până legumele se înmoaie, apoi se adaugă sare şi piper. Când supa este gata, în ea se fierb colţunaşii. «Bureachiţa» se serveşte cu smîntînă. 

Prepararea pelmenilor: Aluatul se întinde foaie de 1,5 mm grosime şi cu ajutorul unui pahar se taie cerculeţe, în care se pune umplutura, apoi se lipesc colţunaşii (câte 8-10 la o porţie). 

Prepararea umpluturii: Carnea şi ceapa se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare, piper, verdeaţă tocată, puţină apă şi se amestecă bine.

Ingrediente:

  • 1 l suc de roşii,
  • 800 g apă,
  • 4 cepe,
  • 2 rădăcini de pătrunjel,
  • 2 morcovi,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru pelmeni: aluat - vezi reţeta Colțunași cu brînză;

Pentru umplutură:

  • 400 g carne de porc,
  • 2 cepi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Keywords:

alimentatie , reteta , bucataria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
273 locuitori

Congazcicul de Jos este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 5 km de municipiul Comrat și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 273 de oameni. Satul Congazcicul de Jos a fost întemeiat în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.