26 april 2024, 09:30 Moldovan reality views 728
Președintele Republicii Moldova a anunțat organizarea Zilei Europei pe 9 mai
26 april 2024, 09:30 Moldovan reality views 728

Președintele Republicii Moldova a anunțat organizarea Zilei Europei pe 9 mai

Pe 9 mai, în centrul Chișinăului va fi sărbătorită Ziua Europei în cadrul unui eveniment organizat de guvern în colaborare cu o delegație a Uniunii Europene.

Despre acest lucru a anunțat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Șefa statului a declarat că pe 9 mai 1950 s-a pus piatra de temelie pentru pacea și unitatea de care se bucură țările din Uniunea Europeană de 7 decenii.
”Pe 9 mai sărbătorim și în Moldova Ziua Europei - sărbătorim năzuința noastră de a face parte din familia europeană și drumul nostru către o viață în bunăstare, siguranță și bună înțelegere pentru toți moldovenii”, a subliniat Maia Sandu.

De menționat că, începînd cu anul 2017, în fiecare an, pe 9 mai, în Moldova sînt marcate două sărbători - Ziua Victoriei și Ziua Europei. În majoritatea țărilor din fosta Uniune Sovietică, inclusiv în Republica Moldova, 9 mai este Ziua Victoriei, care marchează capitularea Germaniei în cel de-al Doilea Război Mondial, semnată la Berlin în seara zilei de 8 mai 1945.

Source: noi.md

Keywords:

Ziua Europei , 9 mai , Maia Sandu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1808 locuitori

Cucuruzeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ocniţa-Răzeşi și Cucuruzeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1808 oameni. Satul Cucuruzeni a fost menționat documentar în anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.