Go to section: History
27 december 2014, 10:15 History views 9030
La Chișinău a fost prezentată o colecție unică de steaguri istorice ale Moldovei
Photo: gstatic.com
27 december 2014, 10:15 History views 9030

La Chișinău a fost prezentată o colecție unică de steaguri istorice ale Moldovei

Pe 25 decembrie la Chișinău, în cadrul adunării solemne „Moștenirea Moldovei", consacrate aniversării a 655-a a statalității moldovenești, a avut loc prezentarea celei mai mari colecții de drapele istorice ale statului moldovenesc.

Expoziția care enumeră peste 30 de steaguri istorice ale Moldovei, a fost pregătită de vestitul colecționar, membru al Organizației UNESCO-ICOM, cavaler al Ordinului de Onoare al RM, Petru Costin. Publicului vor fi prezentate relicvele istorice unice din secolul XVIII, unele din care sîntexpuse în țara noastră pentru prima oară.

Adunarea solemnă „Moștenirea Moldovei", prilejuită de marcarea celei de-a 655-a aniversări a statalității moldovenești, este organizată de Clubul de experți „Strategia Moldovei", cu sprijinul reprezentanței Rossotrudnicestvo în RM și Comunitatea Rusă a RM, în cadrul programului pentru tineret „Generația nouă" («Новое поколение»).

Evenimentul va avea loc în incinta Sălii de festivități „Mi piace", pe adresa str. Trandafirilor, 4, între orele 11:00 și 14:00.

Source: www.noi.md

Keywords:

Moldova , istoria , expoziție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1230 locuitori

Zăbriceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Zăbriceni și Oneşti. Satul Zăbriceni este situat la o distanță de 16 km  de orașul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și  la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1230 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăbriceni (cu denumirea Zubriceni) din ținutul Hotin, datează din 17 aprilie 1429. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.