Go to section: History
11 november 2011, 12:00 History views 5188
11 november 2011, 12:00 History views 5188

Prezentarea cărţii „Istorii basarabene”

Recent în incinta bibliotecii „M. Lomonosov” a avut loc lansarea cărţii, „Istorii basarabene”, semnată de Vladimir Tarnakin și Tatiana Soloviova. În carte sînt prezentate 60 de eseuri, divizate în 3 compartimente: „Păstrători de credinţă”, „Orice pas e istorie”, „Căi şi destine”. Cartea are 300 de pagini şi un număr mare de fotografii.

Prefaţa a fost scrisă de către profesorul Victor Borşevici. Cartea este un proiect al săptămînalului «Kişinevskii obozrevateli», fiind finanţat cu susţinerea Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova. Toate fotografiile prezentate în carte sînt din arhiva personală a autorului cărţii V. Tarnakin.

Vladimir Tarnakin este pasionat încă din anii de şcoală de istoria Chişinăului, mai e şi fotograf amator, iar în ultimii ani a devenit şi un arhivist împătimit. Anume din combinaţia acestor calităţi şi dragostea faţă de oraşul natal au şi luat naştere aceste eseuri nu foarte mari, dar ample şi cu descrieri vii. Vioiciunea şi naturaleţea naraţiunii – este meritul coautorului, jurnalistei profesioniste Tatiana Soloviova, care este cunoscută în calitate de autoare a numeroaselor articole din diverse publicaţii chişinăuiene.

Tirajul cărții este de doar 500 de exemplare. Ce-i drept autorii cărţii au fost de acord ca cartea să apară în variantă electronică, aşa că în viitorul apropiat, posibil, veţi avea posibilitatea să luaţi cunoştinţă de varianta electronică a cărţii.

Lansarea cărţii a avut loc într-o atmosferă binevoitoare, dar mai ales cointeresarea a fost maximă. Au luat cuvîntul numeroşi oameni de cultură, reprezentaţi ai vieţii publice, oameni de creaţie, reprezentanţi ai bisericii. După încheierea părţii oficiale s-a făcut coadă după autografe.

 

Prezentarea cărţii „Istorii basarabene” - album foto

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1534
Populația:
863 locuitori

Grăseni este un sat din cadrul comunei Todireşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituiae 863 de oameni. Satul Grăseni a fost menționat documentar în anul 1534 cu denumirea Greceni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.