Go to section: History
15 september 2012, 11:45 History views 7414
15 september 2012, 11:45 History views 7414

Așezări cu 2000 de ani mai vechi ca piramidele din Egipt

Recentele săpături la Autostrada Sibiu-Deva (România) au scos la iveală două așezări, una din perioada ocupației romane, iar cealaltă datată cu mai bine de 2000 de ani înaintea piramidelor din Egipt.

Orașul roman avea edificii somptuoase și un sistem de fortificații, și este considerat cel mai vechi din Transilvania.

La Sibot, județul Alba, arheologii au descoperit o întinsă așezare romană, unde nivelul de trai al locuitorilor era foarte ridicat.

Arheologii inclină să creadă că locuitorii acestei așezări erau meșteșugari. Mărturie stau numărul mare de cuptoare în care se ardeau lutul și artefactele descoperite în zonă.

La Turdaș, în Hunedoara, cercetătorii au descoperit un alt oraș fortificat, construit în anul 4.200 înainte de Cristos, adică mai vechi decît piramidele din Egipt.

Iar o așezare neolitică unică în Europa a fost scoasă la lumină pe tronsonul Autostrăzii Sibiu-Orăștie, la Cristian.

Sursa: stirileprotv.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1730 locuitori

Gherman este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1730 de oameni. Satul Gherman a fost menționat documentar în anul în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.