Go to section: History
30 november 2014, 10:36 History views 19710
30 november 2014, 10:36 History views 19710

Obeliscul neterminat – o enigmă a Egiptului antic

În Sudul Egiptului, pe malurile fluviului Nil a fost descoperit unul dintre cele mai ciudate monumente ale lumii antice. Este vorba de un bloc masiv de piatră, în forma unui obelisc, sculptat cu o precizie incredibilă, scrie mir.travel. Acest monument nemaivăzut nu a fost niciodată terminat. Are 42 de metri lungime și cîntărește aproximativ 1200 de tone.

Obeliscul este făcut din granit, unul dintre cele mai dure materiale pe care le putem găsi pe pămînt. În jurul acestui uriaș bloc de granit nu există foarte mult spațiu, observație care ridică numeroase semne de întrebare. Cum au reuțit cei din lumea antică să prelucreze un obiect atît de mare și dintr-un material atît de greu de șlefuit?

Keywords:

Egipt , Mister , monument

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1608
Populația:
9060 locuitori

Camenca este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 160 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 9060 de oameni. Camenca a fost menționată documentar în anul 1608.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.