Go to section: History
04 june 2013, 12:15 History views 10629
04 june 2013, 12:15 History views 10629

Arheologii au dezgropat orașul lui Avraam


Foto: antena3.ro

Arheologii britanici au scos la lumină ruinele unui complex antic, în sudul Irakului, unde se crede că a trăit Avraam (Abraham sau Ibrahim) părintele a trei mari religii ale lumii: creştinismul, iudaismul şi islamismul, scrie The Associated Press.

Datorită vechimii de 4.000 de ani a complexului descoperit, arheologii consideră că acesta reprezintă o legătură directă cu Avraam, una dintre cele mai importante figuri religioase din istorie.

Complexul, care datează aproximativ din anul 2.000 i.Hr., are o mărime extrem de rară pentru această perioada istorică, avînd laturile de circa 80 de metri, potrivit arheologului Stuart Campbell de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie.

Echipa de arheologi, care a fost condusa de profesorul Stuart Campbell şi dr. Jane Moon, ambii de la Universitatea din Manchester, alături de Robert Killick, un arheolog independent, a fost prima care a excavat în sudul Irakului încă din anii '80.

"Aceasta este o descoperire uluitoare şi ne simţim privilegiaţi să fim primii care lucrează la acest sit istoric important", a spus Campbell.

Unul dintre cele mai importante obiecte găsite in acest sit este o placă de mici dimensiuni care reprezintă figura unui om care se închină, apropiindu-se de un loc sacru.

Despre Avraam se scrie în Cartea Genezei că s-a născut în oraşul Ur din Caldeea. Familia s-a mutat la Haran, pentru ca, după moartea tatălui său, Avraam să plece către Oraşul Sfînt.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
5297 locuitori

Olăneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Olăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 27 km de orașul Ștefan Vodă și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5297 de oameni. Satul Olănești este menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.