Go to section: History
01 october 2023, 14:00 History views 1881
Depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare, la împlinirea a 548 de ani de la Bătălia din Vaslui
01 october 2023, 14:00 History views 1881

Depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare, la împlinirea a 548 de ani de la Bătălia din Vaslui

Membrii Mișcării Naționale VOIEVOD, precum și ai Mișcării de Tineret "Urmașii lui Ștefan" au depus astăzi la flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare, cu prilejul marcării a 548 de ani de la Bătălia de la Vaslui (10.01.1475), în care oastea Moldovei condusă de Ştefan cel Mare a repurtat o strălucită victorie asupra armatei otomane.

La acțiunea de comemorare a participat și fostul președinte Igor Dodon.

"Astăzi, tradițional marcăm marea victorie a lui Ștefan cel Mare în bătălia de la Vaslui! Astfel, Mișcarea Națională VOIEVOD și Mișcarea de Tineret Urmașii lui Ștefan, împreună cu ex-Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, au adus un omagiu marelui Domnitor Ștefan cel Mare.

Este datoria noastră să păstrăm vie memoria de glorie a strămoșilor noștri, a moldovenilor, care au luptat și au învins cea mai mare armată din lume la acea etapă, pentru a păstra independența țării noastre Moldova!", au declarat participanții la acțiune.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1605
Populația:
15462 locuitori

Vulcăneşti este un oraş din Republica Moldova, în componenţa Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Amplasat în partea de sud a republicii, oraşul Vulcăneşti este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15462 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1605.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.