Go to section: History
01 september 2024, 17:00 History views 1366
Călătorie în trecut: Cum se sărbătorea revelionul în satele Moldovei acum 58 de ani
01 september 2024, 17:00 History views 1366

Călătorie în trecut: Cum se sărbătorea revelionul în satele Moldovei acum 58 de ani

O bijuterie cinematografică din arhivele Moldovei, filmul "Revelionul la Bădragii NoiEdineț" 1966, a fost recent redescoperit în colecțiile Agenției Naționale a Arhivelor și Cinematecii Moldova, transmite Noi.md

Sub regia lui Iacob Sîrbu și cu Vasile Popa în rolul de redactor, acest documentar produs de Moldova-film oferă o perspectivă unică asupra sărbătorilor de Anul Nou într-un sat moldovenesc.

Filmul este o mărturie autentică a tradițiilor și obiceiurilor din Bădragii Noi, Edineț, capturând esența sărbătorilor de iarnă printr-o lentilă artistică și culturală. Această operă cinematografică nu doar că aduce la viață tradițiile sătești moldovenești, dar oferă și o perspectivă rară asupra vieții rurale din perioada sovietică.

Source: noi.md

Keywords:

Revelion , istoria , sat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1710
Populația:
998 locuitori

Ofatinţi este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Novaia Jizni și Ofatinţi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîbnița și la 93 km de Chișinău. Populaţia satului Ofatinți alcătuia 998 oameni în anul 2012. Satul Ofatinți a fost menționat documentar în anul 1710.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.