Go to section: History
02 august 2024, 10:30 History views 886
Vedere asupra orașul Chișinău de pe Hotelul Inturist
02 august 2024, 10:30 History views 886

Vedere asupra orașul Chișinău de pe Hotelul Inturist

Pe internet a fost publicată o nouă fotografie rară cu centrul capitalei moldovenești, în care putem vedea cum arăta Chișinăul de la etajele superioare ale hotelului Inturist.

În fotografie se vede Biserica Ciuflea, una dintre cele mai vechi și mai frumoase biserici din Chișinău, care în 2002 a primit statutul de mănăstire. De asemenea, se vede drumul care încă nu era lărgit spre viaduct și Academia de Științe a Moldovei - cea mai importantă instituție științifică din Moldova, principalul centru de cercetare fundamentală în domeniul științelor naturale și sociale din țară, care a fost fondată în 1961 pe baza filialei moldovenești a Academiei de Științe a URSS.

De remarcat faptul că cunoscutul Hotel Inturist este unul dintre cele mai bune hoteluri din perioada sovietică și una dintre cele mai emblematice clădiri ale capitalei moldovenești. Ulterior a fost redenumit în Hotelul Național.

Anterior acest hotel era o adevărată frumusețe a orașului. Avea un complex hotelier excelent, un restaurant frumos, baruri comode și camere confortabile, care mereu erau foarte apreciate de turiștii străini. În hotel aveau loc diferite forumuri, congrese și concursuri. Pe coridoare erau covoare persane și canapele moi.

Clădirea Hotelului Național din centrul Chișinăului a fost privatizată în 2006 de către o companie privată, dar în prezent imobilul s-a transformat în ruine, deoarece noul proprietar nu a făcut investițiile necesare, iar acum pereții Hotelului Național sînt dărăpănați, iar ferestrele și ușile sparte. Despre restaurantul hotelului ne amintește doar panourile ruginite, iar havuzurile cîndva pitorești s-au transformat într-o groapă de gunoi care este curățată periodic de activiștii de mediu.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1722
Populația:
1342 locuitori

Butuceni este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Butuceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 85 km de Chișinău. Populaţia satului Butuceni alcătuia 1342 de oameni în anul 2001. Satul Butuceni a fost menționat documentar în anul 1722.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.