Go to section: Culture
17 march 2015, 09:50 Culture views 8348
O expoziţie dedicată femeilor celebre din Moldova
17 march 2015, 09:50 Culture views 8348

O expoziţie dedicată femeilor celebre din Moldova

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a inaugurat ieri expoziţia „Femei celebre de altă dată din R. Moldova", informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde peste 200 de exponate - cărţi, fotografii de epocă, CD-uri, documente despre viaţa şi activitatea unor personalităţi de marcă din R. Moldova: Maria Cebotari, Maria Bieşu, Tamara Ciobanu, Iulia Hasdeu, Lidia Lipkovski, Lilia Amarfii, Elena Alistar, Eufrosinia Kersnovskaia, Leonida Lari, Lidia Istrati ş.a.

Solicitată de MOLDPRES, Raisa Melnic, şefă de direcţie la BNRM a afirmat că expoziţia vine se readucă în memoria noastră imaginea femeilor notorii care au contribuit la dezvoltarea culturală şi spirituală a ţării noastre.

Potrivit sursei citate, un compartiment aparte îl constituie colecţia de documente fotografice despre viaţa şi activitatea celebrei cîntăreţe de operă Maria Cebotari, dăruită instituţiei de către diplomatul Vitalie Rusu, care a activat în calitate de consilier al Ambasadei Republicii Moldova la Viena.

Prezent la eveniment, scriitorul Iurie Colesnic, care pregăteşte pentru tipar cartea „În lumea asta sînt femei", a menţionat pentru agenție că expoziţia este excepţională.

„În 2000 am editat Enciclopedia „Femei din Moldova", care cuprinde peste 600 de personalităţi. Astfel am deschis o temă enormă de cercetare a potenţialului feminin din R. Moldova. Consider că actuala expoziţie este ca un imbold inspirat din acea lucrare", a mai spus Iurie Colesnic.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 1 aprilie.

Source: moldpres.md

Keywords:

expoziție , femei , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
472 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Sevirova, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Florești și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 472 de oameni. Satul Ivanovca a fost menționat documentar în anul 1890.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.