Go to section: Culture
20 october 2015, 17:27 Culture views 9472
Premiera „Milika” a coincis cu ziua de naştere a lui Valeriu Jereghi (Video)
20 october 2015, 17:27 Culture views 9472

Premiera „Milika” a coincis cu ziua de naştere a lui Valeriu Jereghi (Video)

Drama unui copil care luptă pentru dreptul de a fi fericit alături de părinţi. Este mesajul noului scurtmetraj al regizorului şi scenaristului Valeriu Jereghi. Filmul este o Coproducţie Franţa-Polonia, cu participarea Republicii Moldova şi a Ucrainei. Premiera a avut loc la cinematograful Gaudeamus.

Eroina principală a filmului trăieşte drama numeroşilor copii din ţara noastră, lăsaţi în grija bunicilor, după ce părinţii au divorţat. Doar că Milika nu se împacă cu situaţia, luptă cu disperare pentru a-i readuce pe mama şi tata în familie. Rolul Milikăi a fost jucat de fiica regizorului. Bunica din film a fost mama cineastului, iar în rolurile părinţilor s-au produs, avocata Violeta Gaşiţoi şi cîntăreţul Anatol Mîrzenco.

Filmările au avut loc la Orheiul Vechi, unde acum aproape zece ani au fost luate imagini pentru „Arrividerci", producţia cinematografică, care i-a adus lui Valeriu Jereghi 16 premii internaţionale.

„Țară întreagă este preocupată de problema socială, copii abandonaţi de părinţii care divorţează. Încercăm să fim alături prin mesajul nostru, ne propunem un dialog cu societatea", declară Valeriu Jereghi, regizor.

Source: trm.md

Keywords:

Cinematografie , premiera , film

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
144 locuitori

Oricova este un sat din cadrul oraşului Călăraşi, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de locuitori. Satul Oricova a fost menționat documentar în anul 1433.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.