Go to section: Culture
26 october 2015, 17:05 Culture views 7093
Stagiunea aniversara a Filarmonicii Naţionale «Serghei Lunchevici»
26 october 2015, 17:05 Culture views 7093

Stagiunea aniversara a Filarmonicii Naţionale «Serghei Lunchevici»

În stagiunea aniversară, a 75-a de la fondare, Filarmonica NaţionalăSerghei Lunchevici" a iniţiat mai multe proiecte muzicale, menite să-i readucă în Republica Moldova pe marii dirijori, instrumentişti şi solişti care au evoluat pe scena Filarmonicii. În cadrul proiectului „La unison cu prietenii" oaspeţii Filarmonicii Naţionale au fost maeştri muzicii din România şi Austria.

Considerat unul dintre marii dirijori ai României, Ovidiu Balan, s-a aflat la pupitrul celor mai valoroase orchestre din lume, el a fost şi dirijorul-şef al Orchestrei Filarmonicii din Chişinău.

Născută la Chişinău, violonista Rusanda Panfilov, a studiat vioara la Bucureşti. Avea doar 11 ani când a devenit studentă la Conservatorul din Viena, oraşul european unde îşi continuă activitatea concertistică. Ea spune că de fiecare dată revine cu drag la baştină. Printre spectatori se afla şi bunica Rusandei - nume cunoscut în domeniul educaţiei din Republica Moldova, Taisia Panfilov.

Proiectul „La unison cu prietenii" va avea pe viitor şi alţi invitaţi, muzicieni consacraţi ce vor marca prin concerte memorabile 75 de ani de la fondarea Filarmonicii Naţionale.

Source: trm.md

Keywords:

aniversarea , cultura , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
2054 locuitori

Răciula este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răciula și Parcani. Satul Răciula este situat la o distanță de 11 km de orașul Călărași. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Răciula constituia 2054 oameni. Prima atestare documentară a satului Răciula datează din anul 1599.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.