Go to section: Culture
15 january 2016, 11:03 Culture views 5250
Expoziţia autorului portretului lui Putin, deschisă la Chișinău
15 january 2016, 11:03 Culture views 5250

Expoziţia autorului portretului lui Putin, deschisă la Chișinău

Membrul Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Mark Verlan, care a pictat şi vîndut două portrete ale preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, a deschis la Chişinău expoziţia "Antibani".

Pictorul a desenat cîteva sute de copii ale bancnotelor diferitor ţări cu subtext comic. Spre exemplu, pe bancnotele de 100 de dolari SUA, preşedintele american Benjamin Franklin este ilustrat cu nasul roşu şi căciulă de Moş Crăciun. Iar pe bancnotele din timpul Uniunii Sovietice, Vladimir Lenin este ilustrat ca o parodie a lui Santa Klaus.

"Înţeleg foarte bine valoarea banilor. Din păcate, pentru mulţi ei devin scopul principal în viaţă. Pentru bani oamenii sînt gata la orice, inclusiv la infracţiuni. Dar în opinia mea, banii sînt doar o modalitate de a face viaţa mai comodă. Este de dorit să fie mulţi, dar trebuie să-i privim simplu, cu umor", a spus Verlan la prezentarea expoziţiei.

El a informat că continuă să lucreze asupra seriei de portrete ale lui Putin.

"Ultima lucrare a fost realizată în stil clasic – pe pînză. Aceasta îşi aşteaptă cumpărătorul", a spus Verlan.

Expoziţia "Antibani" va dura o săptămînă şi este vernisată pe adresa: Chişinău, strada Şciusev, 75.

Source: www.infotag.md

Keywords:

expoziție , arta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1647
Populația:
947 locuitori

Ciuciuieni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brejeni și Ciuciuieni. Localitatea este aşezată pe malul stîng al rîuleţului Ciulucul de Mijloc, la 11 km sud de oraşul Sîngerei şi la 102 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 947 de oameni. Satul Ciuciuieni a fost menționat documentar în anul 1647.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.