Go to section: Culture
16 february 2016, 10:25 Culture views 3913
O expoziție dedicată lui Brîncuși va fi vernisată la Chișinău
16 february 2016, 10:25 Culture views 3913

O expoziție dedicată lui Brîncuși va fi vernisată la Chișinău

Pe 19 februarie, în Galeria „La Rond", situată în preajma statuii lui Ștefan cel Mare și Sfînt din Chișinău, va fi vernisată expoziția „Constantin Brâncuși – Pasărea măiastră".

Expoziția se va desfășura cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la nașterea marelui sculptor. Aceasta va conține 24 de bannere, care vor aduce în fața publicului documente și fotografii legate de parcursul biografic al sculptorului. La fel, se vor întîlni imagini ale operelor sale, exegeze critice, articole, scrisori și mărturii referitoare la crezul artistic și existențial al lui Constantin Brâncuși, considerat de critica de specialitate drept cel mai important sculptor al secolului XX.

„Eu am vrut să înalț totul dincolo de pămînt. Eu am făcut piatra să cînte pentru omenire. Sculpturile mele sînt chiar și pentru cei orbi. Ceea ce vă dăruiesc eu este bucurie curată", mărturisea Brâncuși.

Expoziția va fi vernisată la ora 11.00.

Constantin Brâncuși s-a născut pe 19 februarie 1876, în localitatea Hobița, județul Gorj, România, și a decedat pe 16 martie 1957 la Paris, Franța.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1575 locuitori

Rădulenii Vechi este un sat şi comună din raionul Floreşti. Rădulenii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Florești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1575 de oameni. Satul Rădulenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.