Go to section: Culture
13 april 2016, 10:10 Culture views 5812
A XII-a ediție a expoziției „Seara de Artă”
13 april 2016, 10:10 Culture views 5812

A XII-a ediție a expoziției „Seara de Artă”

Lansată în 2004, „Seara de Artă" a devenit una dintre cele mai populare expoziții de caritate din Calendarul de arte al Moldovei.

Organizată în fiecare primăvară de către CIFM, expoziția „Seara de Artă" este o ocazie binevenită de a promova talentele artiștilor plastici și meșterilor de artizanat din Moldova precum și de a participa la colectarea fondurilor pentru cauze caritabile.

Clubul Internațional al Femeilor din Moldova (CIFM/IWCM) organizează cea de a XII-a ediție a expoziției anuale cu vânzări în scopuri caritabile „Seara de Artă" pe data de 23 Aprilie 2016, care va avea loc în „Palatul Republicii", între orele 16:30 – 21:00.

La edițiile anterioare expoziția de caritate a fost vizitată de peste 800 persoane. Datorită aportului sponsorilor noștri generoși, contribuția artiștilor plastici și meșterilor de artizanat participanți ai anilor precedenți, pentru organizațiile locale de caritate au fost colectate 11.000 Euro care au ajutat femeile și copii dezavantajați.

În acest an, expoziția „Seara de Artă" se va petrece într-o atmosferă relaxantă și deschisă pe fundalul muzical live, unde se va oferi șansa de a admira și a procura lucrările expuse a peste 50 de artiști plastici și meșteri de artizanat atât binecunoscuți cât și debutanți din Moldova.

Obiectivul desfășurării ediției 2016 a expoziției „Seara de Artă" este colectarea cel puțin 12.000 Euro pentru susținerea următoarelor proiecte:

Acordarea burselor de studii pe un an pentru 5 studenți ai Şcolii de Arte Plastice „A. Şciusev";Donații către 5 artiști plastici/meșteri de artizanat ce își duc existența în condiții de viață precare;Centrul de Anti-violență „Helmut-Wolf", Ciuciuleni, Hîncești.Centrul Educațional pentru copii bolnavi de cancer – proiectul „Messy Art", și alte proiecte;

Pe data de 19 aprilie 2016 la orele 11.00 va avea loc conferința de presă în incinta Agenției de presă INFOTAG ce se află pe str. Kogălniceanu, 76, Chişinău.

 

Source: ea.md

Keywords:

expoziție , arta , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1634
Populația:
1862 locuitori

Sauca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Sauca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 21 km de orașul Ocnița și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1862 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sauca datează din anul 1634.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.