Go to section: Culture
19 may 2016, 10:45 Culture views 8823
„Balerinile” pictorului Vasile Dohotaru într-o nouă expoziție (Video)
19 may 2016, 10:45 Culture views 8823

„Balerinile” pictorului Vasile Dohotaru într-o nouă expoziție (Video)

Echipa Stiripozitive.eu a fost în culisele expoziției „Baletul în creația lui Vasile Dohotaru" și a aflat de la artist de ce a ales să picteze anume baletul, cine îl inspiră și în galeriile căror țări au ajuns lucrările maestrului.

Expoziția „Baletul în creația lui Vasile Dohotaru" este organizată cu ocazia jubileului de 60 de ani a pictorului.

„Această expoziție cuprinde 100 de lucrări. Pe mine mă inspiră pasărea, femeia, cerul, iar baletul este ceea ce mă ține în formă", povestește Vasile Dohotaru, pictor.

Maestrul a avut peste 100 de expoziții personale în diverse regiuni ale globului, iar asta demonstrează că aproape în toate colțurile lumii s-au împrăștiat lucrările sale.

„Lucrările mele sunt peste tot, în toată lumea, cu excepția Africii, n-am avut ocazia să mă întâlnesc cu cineva de acolo", zice artistul.

„Această expoziție este pentru îndrăgostiții în artă. Eu niciodată nu am lucrat la comandă, am desenat ce mi-a plăcut și cât mi-a plăcut", Vasile Dohotaru.

Expoziția „Baletul în creația lui Vasile Dohotaru" va fi vernisată pe 19 mai, ora 15.00, în incinta Centrului Expozițional Constantin Brâncuși.

Source: www.stiripozitive.eu

Keywords:

expoziție , pictura , balet , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
619 locuitori

Sărăteni este un sat din cadrul comunei Cotul Morii, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 619 locuitori. Satul Sărăteni a fost întemeiat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.